Webdesign

het webdesign van je website is enorm belangrijk. In eerste instantie is dit een belangrijk aspect in het omzetten van bezoekers in klanten. Het webdesign van je website kun je zelf doen, of je laat het doen door een vakman. Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van de doelstelling en of het budget wat je hebt. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat alle aspecten van je website een mooi geheel vormt. Kleuren, lijnen, foto’s, website-structuren zijn allemaal van invloed. Wanneer je ervoor kiest om dit zelf te doen dan begint het met kiezen van een CMS en een template. WordPress is zo’n CMS en met een marktaandeel van ongeveer 25% ben je altijd verzekerd van een betrouwbaar stukje software. Wanneer het om templates aankomt is het belangrijk dat je kiest voor een template die door de ontwikkelaars regelmatig wordt bijgehouden. Wil je graag advies ontvangen over deze onderwerpen? Neem dan vrijblijvend contact op met een webdesigner bij jou in de buurt. Hij of zij kan je precies vertellen wat wel en niet werkt in de wereld van het webdesignen. De branche is voortdurend in ontwikkeling en zaken die eerst heel goed tot zijn recht kwamen is nu geheel nutteloos. Denk hierbij ook vooral aan de opkomst van smartphones, het is belangrijk dat je webdesign / website responsive is en op al deze apparaten goed werkt.

 

vindbaarheid van je Webdesign

De vindbaarheid van je website is misschien wel het belangrijkste aspect van je website. Wanneer je een prachtig mooi vormgegeven website hebt maar deze niet gevonden wordt is deze nagenoeg waardeloos! Er zijn meerde technieken die ervoor zorgen dat jij met je website gevonden wordt. Een belangrijk onderdeel van je strategie is linkbuilding. Je probeert zoveel mogelijk kleine artikelen te plaatsen over het internet met zoekwoorden erin verwerkt waarop jij gevonden wilt worden. Een mooi voorbeeld daarvan is dit artikel. Het zal je waarschijnlijk al opgevallen zijn dat het zoekwoord webdesign regelmatig terugkomt in deze tekst. Zoekmachines vinden deze teksten en zullen de ranking van je website ten goede komen. Wanneer je dit goed doet, je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen, dan zal je steeds beter gevonden worden met je website. Over het algemeen rankt een langere tekst beter dan een kort artikel. Nu gaat dit niet altijd op, maar wanneer je weet wat je doet en je verwerkt je zoekwoorden netjes in verhouding zal je hier meer mee scoren. Als je dan toch de mogelijkheid hebt om een langer artikel te schrijven dan raad ik dit zeker aan. Een mooie lengte voor een artikel zoals deze is rond de 500 woorden. Natuurlijk is het schrijven van een dergelijke tekst belangrijk maar nu zul je ook wat links in de tekst moeten verwerken. In de bovenste alinea zie je een voorbeeld van hoe dat moet. Je bruikt het zoekwoord hiervoor, in dit geval webdesign. Nu begrijp je misschien ook beter waarom je vaker van dit soort artikelen tegenkomt met de term webdesign.

 

Gratis advies ontvangen van een webdesign bureau?

 

Neem vrijvlijvend contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over webdesign en vindbaarheid. Wij kunnen jou advies geven over wat wel en niet werkt. Ook kunnen we jou helpen aan een betere vindbaarheid of aan een nieuw webdesign.